GPO informeren

United States GPO gaat verder dan afdrukken om medewerkers te informeren

In 2008 zocht de United States Government Publish Office (GPO) een betere manier om werknemers te informeren. Toen kwamen ze Netpresenter tegen. Nu bereikt GPO, de afdeling die documenten print voor de overheid, haar 2400 medewerkers tegelijkertijd via 50 schermen die aan de muur hangen. De content die ze normaal zouden printen, wordt nu gedeeld via screensavers op alle desktops en schermen in de productiegedeelten.

Hoewel de GPO Amerika al meer dan een anderhalve eeuw informeert, was het voor hen tot 8 jaar geleden moeilijk om eigen werknemers te informeren. Iets wat een flinke uitdaging was. “Ondanks het gebruik van verschillende gedrukte en online kanalen, bleek uit ons onderzoek dat dit niet voldeed aan de communicatiebehoeften van een groot deel van onze werknemers”, vertelt Jeffrey Brooke, Director of Employee Communications. Door bedrijfsnieuws, succesverhalen en aankondigingen te tonen op schermen door het hele gebouw, krijgt iedereen nu dagelijks een update over wat er gaan is bij GPO.

GPO informeren

Motiveer & Inspireer

Naast het informeren haar personeel, wil GPO-werknemers ook erkenning geven voor hun harde werk. “Ongeveer 50 procent van de content op onze schermen, is gericht op erkenning van werknemers”, legt Brooke uit. We gebruiken het systeem ook om enkele spraakmakende producten of klanten onder de aandacht te brengen. Daarnaast willen we mensen ook herinneren aan belangrijke gebeurtenissen. Netpresenter zorgt ervoor dat we deze content meteen kunnen plaatsen. Ook het plaatsen van foto’s van evenementen gaat erg snel. Zelfs als ze nog onderweg zijn, bleek het erg effectief te zijn,” voegt Brooke toe.
Deze nieuwe manier van communiceren met medewerkers bleek ook succesvol te zijn om ze aan te moedigen deel te nemen aan evenementen en trainingen. “Wanneer we de schermen inzetten om medewerkers te informeren over opleidingsmogelijkheden, stijgt het aantal inschrijvingen. Soms wel tot 40 procent!”

Verbeterde communicatie

Om te meten hoe effectief de nieuwe benadering van interne communicatie is, heeft GPO een enquete onder haar medewerkers gedaan. Wat blijkt? Ruim 92 procent van het personeel vindt dat Netpresenter geholpen heeft de communicatie effectiever te maken.

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen doen om jouw medewerkers te informeren en meer betrokken te laten voelen? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis demo aan.

About the author

Julie Bellinkx

For years Julie Bellinkx worked as a Manager and Social Media Manager for a well-known LA based company and now she takes this experience to reinforce our Marketing & Communications Department.